Biffar av kidneybönor

Gjorde kidneybönbiffar till middag – MUMS. Har bara gjort det en gång förut men sjukt gott är det så ska ta och göra det oftare. Har inget superrecept med exakta mått att dela med mig av (blandade bara ihop det jag tyckte såg bra ut från ett par recept jag googlat fram), med det är busenkelt. Utgå bara från nåt recept som ser bra ut och släng i kryddor du gillar, svårare än så är det inte!

Jag mixade ihop kidneybönor, lök, vitlök, mjöl, koriander, salt, svartpeppar, timjan, soja och sambal oelek. Sen vände jag dem i ströbröd och stekte i olivolja. Köpte världens största gurka på Coop idag (haha helt sjukt), så blev en enkel gurksallad som tillbehör.

Slängde ihop lite rester till en gryta till lunch tidigare idag, kanske inte ser så aptitligt ut (svårt att få mat att se bra ut på bild) men det var riktigt gott:
En gryta med potatis, squash och champinjoner. Såsen är gjord av vatten, havremjölk, mjöl, soja, curry och en indisk krydda (kommer inte ihåg vad den heter men från Santa Maria fror jag den är i alla fall).

Nu väntas plugg, ska muta mig själv till att vara duktig med lite gosaker. Har cashewnötter, russin också köpte jag Tofuline-glass som måste testas! Har smakat vanilj tidigare för rätt längesen, vad jag minns så var den bra. Köpte chokladsmak nu, den ser då god ut så kommer bli besviken ifall skenet bedrar ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0